Extreem: 127 kilometer onverhard hardlopen door Drenthe.

Laatste update: 17 oktober 2017 00:00

De Indian Summer Ultra is een trailrun van 127 kilometer door Drenthe. Het evenement vindt op zaterdag 21 oktober voor de tweede keer plaats. 

Het parcours loopt grotendeels door de gemeente Aa & Hunze en is voor 95% onverhard. Deelnemers konden zich tot gisteren aanmelden voor dit loodzware evenement dat uniek is in Nederland. 

De ultratrailsport is groeiende in Nederland. Hardlopers verleggen steeds meer hun grenzen. Daar waar een marathon ooit de ultieme uitdaging was, wordt deze afstand nu als trainingsrondje gezien door deze ultralopers.

In totaal hebben 49 deelnemers zich aangemeld voor de 127 km solo, 25 teams voor de 127 km team-estafette, 65 voor de 102 km solo en 72 voor de 60 km solo. Samen vertegenwoordigen deze inschrijvingen bijna 350 trailrunners uit heel Nederland en daarbuiten. Slechts 7% van de deelnemers komen uit Drenthe.  39% wordt vertegenwoordigd door Noord en Zuid holland. Daarnaast zijn er ook 12 Belgen, 9 Duitsers en 1 Zwitserse die afreizen naar Rolde voor de ISU, zoals deze inmiddels al door de deelnemers wordt genoemd. Gelijktijdig vindt er ook een kortere trailrun plaats van 14 en 27 km waaraan in totaal 343 deelnemen. In totaal verwelkomt Rolde a.s. weekend bijna 700 trailrunners.

De startlocatie van de Indian Summer Ultra is wederom op Camping de Weyert in Rolde. De deelnemers lopen van Rolde naar Anloo, vervolgens weer via Rolde naar Westerbork en het Boomkroonpad. Hier maken de 127 km lopers een extra lus naar het Drouwenerzand en lopen alle lopers via boswachterij Gieten naar de finish in Rolde. De start is om 6 uur in de ochtend, de lopers hebben tot middernacht de tijd om te finishen. In 2016 finishte de laatste deelnemer om 23.53 uur.

De organisatie overhandigt 's morgens een SPORT4NATURE dontatie van €1500 aanMartijn Harms van Staatsbosbeheer, die deze zal investeren in het herstellen van de vlonder op een wandelroute bij Oude Molen. In 2016 was er vooral in de drukker bezochte wandelgebieden regelmatig sprake van sabotage waardoor de deelnemers nog verder moesten lopen dan zij al moesten. Alle vergunningen zijn door de eigenaren en beheerders verleend. Het uitpijlen van de route zorgt er juist voor dat de natuur niet onnodig beschadigd raakt.

Voor meer informatie:

www.IndianSummerUltra.nl 

 

Foto:Martin Knegt

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws