Gemeente Hoogeveen opent Infolijn Sociaal Domein

Laatste update: 11 september 2014 09:57
Vanaf deze week heeft de gemeente Hoogeveen de Infolijn Sociaal Domein geopend. Inwoners en professionals kunnen er terecht met vragen over de veranderingen in de zorg.

Vanaf deze week heeft de gemeente Hoogeveen de Infolijn Sociaal Domein geopend. Inwoners en professionals kunnen er terecht met vragen over de veranderingen in de zorg. Het gaat om de jeugdhulp, de lichtere vormen van zorg en ondersteuning en de begeleiding naar werk of participatie van mensen die wel kunnen werken maar die daarbij ondersteuning nodig hebben. Op verschillende manieren kan iedereen zijn of haar vragen stellen aan de gemeente:
Telefoon: 0528-291119
Website: www.hoogeveen.nl/sociaaldomein
E-mail: sociaaldomein@hoogeveen.nl
Twitter: @gemhoogeveen
Facebook: www.facebook.com/gemeentehoogeveen

De gemeente lanceert de Infolijn Sociaal Domein zodat inwoners snel een medewerker kunnen spreken die inhoudelijk goed op de hoogte is. En niet alleen inwoners kunnen bij de infolijn terecht. Ook hulpverleners en andere professionals kunnen bellen met vragen over de veranderingen. Veel gestelde vragen worden geplaatst op hoogeveen.nl/sociaaldomein.

Volgens wethouder Erik Giethoorn is de infolijn belangrijk voor een soepele overgang van de taken die overgaan van het Rijk naar de gemeente. ‘Alle veranderingen zorgen natuurlijk ook voor onzekerheid. Dat is begrijpelijk. En sommige zaken zijn nog niet bekend of uitgewerkt. Dan is het goed als inwoners geen drempels ervaren om contact te hebben met de gemeente. We gebruiken de infolijn ook om te horen wat er leeft rond de decentralisaties. De signalen nemen we mee in onze uitvoering’, aldus de wethouder.

Gemeenten zijn vanaf 2015 verantwoordelijk voor de jeugdhulp, de (uitgebreide) Wet maatschappelijke Ondersteuning (Wmo)  en de Participatiewet. Een deel van deze taken hebben zij nu ook al, een deel nemen zij over van de Rijksoverheid en van de provincie. Dit heet ook wel decentralisatie.  De achterliggende gedachte: gemeenten zitten het dichtst bij de inwoners en kunnen deze zorg effectiever, niet bureaucratisch en goedkoper leveren. Meer informatie: www.hoogeveen.nl/sociaaldomein.

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws