Informatie over afvalinzameling in Assen nu digtaal

Laatste update: 21 april 2014 09:45
De gemeente Assen stapt dit jaar volledig over op digitale informatievoorziening over afvalinzameling. In mei ontvangen inwoners voor de laatste keer een papieren versie van de afvalkalender. Vanaf dan is alle informatie over afvalinzameling alleen digita

De gemeente Assen stapt dit jaar volledig over op digitale informatievoorziening over afvalinzameling. In mei ontvangen inwoners voor de laatste keer een papieren versie van de afvalkalender. Vanaf dan is alle informatie over afvalinzameling alleen digitaal beschikbaar.

U kunt zelf kiezen welk kanaal u kiest om informatie te ontvangen. Hierin is ook de mogelijkheid om herinneringen te ontvangen over de verschillende ophaaldagen. Zo vergeet u nooit meer uw container aan de weg te zetten. Hiermee bieden wij u niet alleen gemak, maar dit scheelt ook in de kosten.

Via deze applicaties kan de gemeente u tijdig informeren over een mogelijke wijziging in uw afvalroute. Het kan bijvoorbeeld ’s winters voorkomen dat vanwege gladheid bepaalde routes niet gereden kunnen worden. Via de digitale kanalen kunnen we u snel op de hoogte brengen op welke dag we alsnog uw container komen legen.

Alle inwoners van de gemeente Assen kunnen gebruik maken van de website www.mijnafvalwijzer.nl Door in te loggen met uw postcode en huisnummer (+ eventueel een toevoeging) komt u terecht op de site ‘Mijn Afvalwijzer’. Daar vindt u de afvalkalender voor uw adres en diverse informatie over afval in de gemeente. Hier kunt u zelf instellen of en wanneer u een herinneringsmail wilt ontvangen wanneer, welke container op uw adres wordt geleegd.

Logt u in via uw smartphone of tablet, dan kunt u ook (gratis) de AfvalWijzer App downloaden. Deze is geschikt voor Apple, Android en Windows en kunt u downloaden uit de Appstore, Google Play en Windows Store. U kunt zelf ‘notificaties’ instellen om een herinnering te  ontvangen wanneer, welke container op uw adres wordt geleegd.

Wanneer u niet over een smartphone, pc of printer beschikt, kunt u een papieren afvalkalender aanvragen via het Servicecentrum van de gemeente, tel. 14 0592. Dan krijgt u deze alsnog thuisgestuurd.

Onder de gebruikers verloot de gemeente Assen een aantal leuke prijzen! Ieder huishouden in de gemeente Assen ontvangt een deze dagen een brief met daarin een actiekaartje. Daarop staat hoe u mee kunt doen.

 

Bron: Gemeente Assen

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws