Jarrod Dickenson in de Amer

Laatste update: 5 april 2016 02:37
Jarrod Dickenson gaat dit jaar niemand minder dan Bonnie Raitt vergezellen op haar Euopese toer en speelde eerder met Don Mclean..

Jarrod Dickenson gaat dit jaar niemand minder dan Bonnie Raitt vergezellen op haar Euopese toer en speelde eerder met Don Mclean en The Waterboys, maar vrijdagavond 15 april staat hij met zijn eigen liedjes in De Amer. Die zijn de moeite meer dan waard. Dertiger Jarrod Dickenson woont tegenwoordig in New York, maar groeide op in Texas. Daar ligt ook de basis van zijn muzikale werk, dat zich ontwikkelde onder invloed van Townes van Zandt en Guy Clark. Ook Bob Dylan en Paul Simon vormden een bron van inspiratie, tekstueel was dat de Amerikaanse literatuur. Jarrod Dickenson bezingt de liefde en de moord, de romantiek en het gevecht. In zijn muziek weerklinkt de rusteloosheid van het leven en toch ook de zin die hij er in vindt. Zijn stem is soms rauw, dan weer warm en bedachtzaam.

Vorig jaar was Jarrod Dickenson voor het eerst in Europa, waar hij het publiek enthousiaste reacties ontlokte. 'Voorbij de blues en old-fashioned', zo wordt zijn muziek wel gekarakteriseerd. En: 'Er resoneert blues en roots in zijn optreden'. Dan ben je in De Amer op de goede plek. 

 

Reserveren via: 06 8322 5680

 

Jarrod Dickenson

Vrijdagavond 15 april 2016

De Amer in Amen

Aanvang: 20.00  uur

Entree: € 17,50

 

Bron en foto: Stichting De Amer

 

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws