Officiële aftrap Samenloop van Hoop Gieten 2017

Laatste update: 14 september 2016 09:42
In navolging van een prachtige editie in 2015 in Annen, zal in Gieten op 17 en 18 juni 2017 de SamenLoop voor Hoop gelopen worden. Op 21 september a.s. zal hier om 20.00 uur in en rondom het Gemeentehuis van Gieten het officiële startsein voor gegeven wo

In navolging van een prachtige editie in 2015 in Annen, zal in Gieten op 17 en 18 juni 2017 de SamenLoop voor Hoop gelopen worden. Op 21 september a.s. zal hier om 20.00 uur in en rondom het Gemeentehuis van Gieten het officiële startsein voor gegeven worden. Naast de aanwezigheid van Burgemeester en Wethouders en de organisatie van het evenement, worden met name alle geïnteresseerde inwoners van de gemeente Aa en Hunze en omgeving en de lokale pers van harte uitgenodigd.

 

Het doel van de avond is om toe te lichten wat het evenement inhoudt en waar het opgehaalde geld aan besteed wordt. Het eerste team voor de Samenloop heeft zich inmiddels ingeschreven en zal zich presenteren. Voor andere teams is er deze avond de mogelijkheid om zich in te schrijven. In het gemeentehuis worden informatiestandjes ingericht waar de verschillende onderdelen van de Samenloop voor Hoop Gieten door de organisatie belicht zullen worden en waar men informatie kan inwinnen. Ook kunnen vrijwilligers zich hier opgegeven. Ter afsluiting kunnen de geïnteresseerden een kleine impressie krijgen van de sfeer tijdens het evenement.

 

SamenLoop voor Hoop is een estafette-wandelevenement waar teams 24 uur lopen, in de strijd tegen kanker. Het evenement vindt plaats rondom het Gemeentehuis in Gieten. Hier wordt een loopparcours uitgezet. De grootte van de teams is zelf in te vullen (meestal 10 à 15 personen). Van elk team moet minimaal één teamlid ‘in de baan’ zijn. Teamleden die niet aan het lopen zijn kunnen uitrusten, eten, slapen, meedoen aan leuke activiteiten of door zelfbedachte acties opbrengsten genereren die ten goede komen aan onderzoek in de strijd tegen kanker.

 

Eén op de drie mensen wordt ooit geconfronteerd met de diagnose kanker. SamenLoop voor Hoop is een uitstekende gelegenheid om (ex)kankerpatiënten te steunen, degenen die eraan overleden zijn te gedenken en om geld in te zamelen voor gericht wetenschappelijk kankeronderzoek. Het is voor het dorp Gieten een eer dit evenement te mogen organiseren.

 

Op de website www.samenloopvoorhoop.nl/gieten kunnen teams zich ook aanmelden om deel te nemen aan dit unieke evenement op 17 en 18 juni 2017 in Gieten.  De organisatie rekent daarnaast op een grote toeloop tijdens de officiële aftrap en informatieavond op 21 september  a.s. om 20.00 uur Gemeentehuis Gieten.

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws