Koning Willem-Alexander opent de Blauwe As

Laatste update: 15 augustus 2017 00:00

Niemand minder dan Koning Willem Alexander verzorgt  op 15 september a.s. de officiële opening van de nieuwe vaarroute De Blauwe As.

De koning maakt die dag een vaartocht over de Blauwe As en bezoekt ook het stationsgebied.

In het kader van de officiële opening wordt op vrijdag 15 en zaterdag 16 september ook het Blauwe As festival georganiseerd. Vrijdag avond, vanaf 20.30 uur kan iedereen genieten van het muziekspektakel Symphony in Blue. Het Noord Nederlands Orkest speelt samen met Drentse artiesten: Mooi Wark, Tangarine, Alides Hidding, Bert Heerink & Jan Akkerman, King of the world en Hangover Paradise. Ook speelt een talent van Popsport Drenthe een nummer met het NNO. Het concert speelt zich af op een drijvend podium in de oude zwaaikom bij de Havenkade en is gratis toegankelijk. Het optreden wordt geprojecteerd op het gebouw van de Ondernemersfabriek en live uitgezonden door Podium TV. Liefhebbers van het NNO die graag eerste rang ´aanmeren´ hebben de mogelijkheid een volledig verzorgd sloeparrangement af te nemen bij de organisatie.

Op zaterdag is er de hele dag vermaak in het water en op de wal. Bezoekers kunnen kennis maken met diverse watersporten. De lokale scoutingvereniging verzorgt activiteiten voor kinderen. Daarnaast zijn er de hele dag activiteiten voor diverse leeftijden. Op de Havenkade wordt een vrijetijdsboulevard georganiseerd. Sportverenigingen uit Assen krijgen hier de gelegenheid zich te presenteren en te promoten. Doorlopend zijn optredens van lokale en regionale bands, DJ’s en shantykoren op het horecaterras en op het podium op de vaste wal.

Zaterdagavond is er eerst een optreden op het drijvende podium door de Ex Simple Minds (XSM) uit Schotland. Lokale DJ’s van het  Asser Dance Collectief zorgen ervoor dat de avond dansend wordt afgesloten in combinatie met een lichtshow en danseressen op het drijvende podium. Het wordt een spectaculaire show. Ook deze avondshow wordt volledig geprojecteerd op de ondernemersfabriek. Voor de zaterdagavond worden ook sloeparrangementen georganiseerd. Alle activiteiten op zaterdag zijn gratis te bezoeken.

Foto: koninklijkhuis.nl

Nieuws in Drenthe

Meer nieuws